Багаж

BHT Services LTD е компания създадена в Лондон, занимаваща се с куриерски и транспортни услуги на пътници и товари на територията на Великобритания и Европа. Притежава лиценз от Обединеното Кралство за куриерски услуги CX139956. Всички транспортни средства на компанията притежават специална куриерска застрахова включваща CMR застраховка на товарите и стоките на територията на Европа. BHT Services е официален представител и работи в тясно сътрудничество с Болкан Хорн Травел при превоза на пътници и стоки по линията Варна - София - Лондон. Чрез BHT Services Вие може да резервирате и закупите своите билети по редовната линия Варна - София - Лондон, както и да изпратите багажа си за България или да закупите билети до много други градове в Европа.
За да изпратите своят багаж от Великобритания, Вие трябва да:
1. Осигурите подходяща и надеждна опаковка, която да оставите незапечатана за преглед от нашия куриер или служител. След извършването на този преглед може да пристъпите към запечатването на пакета. Моля да не поставяте в пакета забранени за превоз стоки, като акцизни стоки, тютюневи изделия, алкохол, оръжия, наркотици, лични карти или паспорти, лекарства вкл. витамини, хомеопатия и хранителни добавки, откраднати или присвоени вещи, или такива, които са опасни за здравето на хората, монети с нумизматична стойност, картини или предмети с културна ценност, отровни субстанции, вредни химикали, тъй като те ще бъдат конфискувани и унищожени, а може да бъде отказано и да Ви се изпрати останалата част от багажа.
2. Преценете предпочитания от Вас начин за предаване на пакета – може да извикате наш куриер да приеме пратката (на тел. 07503 836063 или на ел. поща bhtltdlondon@gmail.com) или да ни посетите на място в офиса намиращ се на адрес ....... Ако посочените начини не Ви устройват, молим да се свържите с нас за намиране на по-добро решение.
3. Вашите пратки трябва да пътуват със задължителен опис, фактури или касови бележки за нови стоки, както и сертификат за произход на стоката при специфични товари.
4. Не оставяйте последния момент за предаване на Вашата пратка, тъй като е нужно оперативно време за обработването и натоварването й на съответното превозно средство.

За да изпратите своят багаж от България, Вие трябва да:
1. Осигурите подходяща и надеждна опаковка, която да оставите незапечатана за преглед от нашия служител. След извършването на този преглед може да пристъпите към запечатването на пакета. Моля да не поставяте в пакета забранени за превоз стоки, като акцизни стоки тютюневи изделия, алкохол, оръжия, наркотици, лични карти или паспорти, лекарства вкл. витамини, хомеопатия и хранителни добавки, откраднати или присвоени вещи, или такива, които са опасни за здравето на хората, монети с нумизматична стойност, картини или предмети с културна ценност, отровни субстанции, вредни химикали, тъй като те ще бъдат конфискувани и унищожени, а може да бъде отказано и да Ви се изпрати останалата част от багажа.
2. Преценете предпочитания от Вас начин за предаване на пакета – може да го изпратите по куриер до наш офис в гр. Варна или гр. София или да ни посетите на място на следните адреси: гр. София, Автогара Сердика, офис 71, тел. 0885161595; гр. Варна, ул. Тролейна 48, тел. 0884762215, 052/501801, 052/508040. Ако посочените начини не Ви устройват, молим да се свържите с нас за намиране на по-добро решение.
3. Вашите пратки трябва да пътуват със задължителен опис, фактури или касови бележки за нови стоки, както и сертификат за произход на стоката при специфични товари.
4. Не оставяйте последния момент за предаване на Вашата пратка, тъй като е нужно оперативно време за обработването и натоварването й на съответното превозно средство.
За да получите своят багаж във Великобритания, Вие трябва да:
1. Преценете предпочитания от Вас начин за получаване на пратката – ако желаете куриер да достави пратката до Ваш адрес, а изпращача не е посочил това при предаването й е нужно само да се свържете с нас на тел. 07503 836063 или на ел. поща bhtltdlondon@gmail.com. Ако предпочитате да получите пратката лично може да ни посетите на място в офиса намиращ се на адрес ....... Ако посочените начини не Ви устройват, молим да се свържите с нас за намиране на по-добро решение.
2. След пристигане на Вашата пратка, Вие ще бъдете уведомени по удобен за Вас начин. Ако не сте получили потвърждение моля да се свържете с нас, преди да ни посетите в офиса за да се уверите, че пратката е пристигнала. Може да го направите на тел. 07503 836063 или на ел. поща bhtltdlondon@gmail.com.
3. Получаването на пратката става срещу предоставяне на документ за самоличност и подпис.

За да получите своят багаж в България, Вие трябва да:
1. Преценете предпочитания от Вас начин за получаване на пратката – ако желаете куриер да достави пратката до Ваш адрес, а изпращача не е посочил това при предаването й е нужно само да се свържете с нас на тел. 0884762215, 052/501801, 052/508040 или на ел. поща office@balkanhorn.com . Ако предпочитате да получите пратката лично може да ни посетите на следните адреси: гр. София, Автогара Сердика, офис 71, тел. 0885161595; гр. Варна, ул. Тролейна 48, тел. 0884762215, 052/501801, 052/508040. Ако посочените начини не Ви устройват, молим да се свържите с нас за намиране на по-добро решение.
2. След пристигане на Вашата пратка, Вие ще бъдете уведомени по удобен за Вас начин. Ако не сте получили потвърждение моля да се свържете с нас, преди да ни посетите в офиса за да се уверите, че пратката е пристигнала. Може да го направите на следните телефони: за гр. София, тел. 0885161595; за гр. Варна, тел. 0884762215, 052/501801, 052/508040. или на ел. поща office@balkanhorn.com .
3. Получаването на пратката става срещу предоставяне на документ за самоличност и подпис.
Обемно и реално тегло
Теглото на пратка, по което се изчислява дължимата сума за доставка се определя според реалното или обемното й тегло, като се взима по-голямото от двете. При международния транспорт мястото, което заемат пратките в товарното помещение е толкова важно, колкото и тяхното реално тегло в килограми. Големите опаковки, дори и да са леки заемат по-голямо място в превозното средство. Поради тази причина транспортните компании взимат предвид и обемното тегло на пратките. Ако обемното тегло на Вашата пратка надвишава реалното, вие ще бъдете таксувани на обемно тегло. Изчисляването му става като се умножат дължината х височината х ширината и получената сума се раздели на обемен коефициент, който е 6000.
Ценоразпис
• Пратки 0 - 10 кг – 10 лири
• Пратки над 10 кг – 1 лира/кг
• Разнос от куриер на фирмата в Лондон – 10 лири в рамките на М25, след това се таксува допълнително;
• Разнос от куриер на партньор на фирмата в България – според тарифите на куриерската фирма, с която желаете да Ви се вземе/достави пратката;
При големи и нестандартни пратки, както и европалети може да отправите запитване на посочените телефони или ел.пощи.